Qui som?
L' Hort del Met neix com un projecte de l’entitat Locals per l’estudi del Territori i la Societat i l’explotació agrícola i ramadera Cal Andreuet de Sorribes de Gósol. L'Hort del Met vol ajudar a preservar l'agrodiversitat local de la Vall de Gósol donant un valor d'ús als productes que se’n deriven, alhora que vol aproximar aquests cultius tradicionals a la població, fent-la partícep de la seva conservació.      

Què fem?
Des de l'Hort del Met cultivem varietats locals de l'Alt Berguedà seguint els coneixements populars que generació rere generació ha adquirit la gent d'aquestes contrades; plantem varietats de casa nostra de tota la vida com els pèsols negres o el trumfo negre de Gósol, cultivem varietats que s'havien perdut a la Vall com la ceba llarga o les nyàmes i també recuperem i empeltem varietats antigues d'arbres fruiters presents a la Vall.

Amb aquest granet de sorra volem col·laborar en la preservació del patrimoni agroecològic de l'Alt Berguedà, així com també contribuir a un canvi en els hàbits de consum i alimentació que ens porti cap a una producció local i a la sobirania alimentària. La nostra producció segueix un sistema respectuós amb el medi, basat en el coneixement tradicional i l'agricultura ecològica.

Si vols ajudar a la conservació d’aquestes varietats, consulta l'apadrinament de varietats locals.
On som?
El nostre projecte es desenvolupa al poble de Sorribes de Gósol, a l’Alt Berguedà. Si teniu qualsevol dubte, voleu ajudar-nos a conservar aquestes varietats, o voleu degustar-les sense intermediaris, podeu trobar-nos al correu electrònic hortdelmet@gmail.com.